Kosmetik kan være årsag til allergi – Nulallergi.dk
Skip til indhold

Personlig betjening

Levering 1-3 dage | Fri fragt v/399 kr. (el. 39 kr.) | Online PrisMatch | 365 dages retur
OBS! Juli måned længere leveringstid pga ferie.

Kundeservice ->

Kosmetik kan være årsag til allergi

Har du nogensinde hørt om nanopartikler? Nanopartikler forefindes ofte i kosmetik, men man ved endnu ikke, om nanopartikler er skadelige, og om de muligvis kan forårsage allergi. I denne artikel kan du blive lidt klogere på, hvad nanopartikler er, og hvilke cremer du med fordel kan gå efter for at undgå at udvikle allergi.


Hvad vi ved om nanopartikler og alleri?

Nanopartikler bliver tilføjet til kosmetik af to grunde. De tilføres til kosmetik for enten at sørge for, at det lægger sig på huden eller håret i enten et synligt eller usynligt lag, eller for at det trænger ind i huden. Nanopartikler forefindes eksempelvis i nogle øjenskygger for at forbedre holdbarheden, og for at øjenskyggen kan ligge som et synligt lag på huden. Der er også nanopartikler i solcreme, som gør, at cremen lægger sig som et usynligt lag på huden. Nanopartikler forefindes også i forskellige slags rynkecremer, og deres formål er at sørge for, at rynkecremen trænger dybt ind i huden. Inde i disse nanopartikler gemmer der sig en række stoffer, som er cremens aktive ingredienser. Nanopartiklerne opløses efter noget tid inde i huden, og stofferne med de aktive ingredienser frigives. 

Der findes forskellige slags nanopartikler som eksempelvis liposomer og polyesterperler. Formålet med disse to slags nanopartikler i cremer er den samme - nemlig at få aktive stoffer til at trænge ind i huden. Liposomer, som er små fedtperler, forefindes ofte i rynkecremer, men er ikke som sådan farlige i sig selv. Det er dog uvist, om den måde liposomerne transporterer stoffer ind i huden på er allergifremkaldende for eksempel pga. koncentrationen af stofferne. Det er ikke nanopartiklerne i sig selv, der giver allergi, men derimod de stoffer, som de transporterer og frigiver inde i huden. Det er altså kombinationen af nanopartiklerne og allergifremkaldende stoffer, som kan ende med at udløse en allergisk reaktion. Hver enkelt kosmetikfirma har deres egen type nanopartikel, hvilket gør det svært at afgøre, hvad allergirisikoen er for den enkelte.


Vil du undgå allergiske reaktioner? Så gå efter en af de allergivenlige cremer

Uanset om du har brug for en bodylotion, ansigtscreme eller solcreme, så kan du nemt undgå de allergiske reaktioner ved at gå efter en creme, som er allergivenlig. Denne slags cremer findes der heldigvis en del af fra flere forskellige anerkendte mærker. 


Bodylotion

IVY AÏA er kendte for deres luksuriøse produkter til rimelige priser, som både er uden parfume og AllergyCertified, hvilket betyder, at der er mindst mulig risiko for allergi ved at anvende deres produkter. IVY AÏA har både en lækker body cream og body lotion i deres udvalg som med garanti vil efterlade din hud blød og fri for allergiske reaktioner. 

Ansigtscreme

Nilens Jord har masser af produkter beregnet til at beskytte og forkæle dit ansigt. Deres sortiment af ansigtscremer inkluderer både dag- og natcremer, øjencremer, ansigtsmasker samt flere cremer med Anti Age-egenskaber.


Solcreme

Af allergivenlige solbeskyttende produkter er Derma et populært valg. Solcremerne fra Derma forefindes både med høj og lav solfaktor, og så kan du også finde både aftersun samt sololier i deres sortiment af solbeskyttende produkter. 
Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort

Levering 1-2 dage

.. men kan vi gøre det hurtigere - gør vi det!

Fri fragt over 399 kr

og ellers er fragt prisen fra 39 kr.

365 dages fortrydelsesret

på dine allergivenlige produkter