Hvordan bruger man en menstruationskop? – Nulallergi.dk
Skip til indhold

Personlig betjening

Lev. 1-2 dage | Fri fragt v/399 kr. (el. 39 kr.) | Online PrisMatch | 365 dages retur

Kundeservice ->

Hvordan bruger man en menstruationskop?

At bruge en menstruationskop kan være en smule udfordrende i starten, men med lidt øvelse er det nemt at indsætte og fjerne. Her er en trin-for-trin vejledning til, hvordan du bruger en menstruationskop:
  1. Vask hænderne grundigt med sæbe og vand.
  2. Fold koppen sammen. Der er forskellige måder at folde koppen på, så prøv dig frem og find den metode, der fungerer bedst for dig. En populær metode er at folde koppen på midten, så den bliver en "C" form.
  3. Sørg for, at koppen er ren og tør, og find en behagelig stilling. Det kan være stående, siddende på toilettet eller i squat-position.
  4. Indsæt koppen. Hold koppen sammen og før den forsigtigt op i skeden. Du kan føle, når koppen er på plads. Det kan tage lidt tid at vænne sig til følelsen, men du vil snart finde den rigtige teknik.
  5. Tjek, at koppen sidder korrekt. Du skal kunne mærke, at koppen er på plads og ikke kan falde ud. Du kan forsigtigt dreje koppen rundt og omkring for at sikre, at den sidder rigtigt.
  6. Brug koppen i op til 12 timer. Du kan bruge koppen i op til 12 timer, afhængigt af hvor kraftig din menstruation er. Når koppen er fyldt, skal du fjerne den og tømme blodet ud.
  7. Fjern koppen. Sørg for, at du har en fast greb i koppen og træk den forsigtigt ud. Tøm blodet ud i toilettet eller vasken, skyl koppen og vask den grundigt med varmt vand og sæbe.
  8. Genindsæt koppen. Når koppen er ren og tør, kan du indsætte den igen og fortsætte med din dag.

Det kan tage lidt tid at vænne sig til at bruge en menstruationskop, men mange kvinder finder, at det er en praktisk og bæredygtig måde at håndtere deres menstruation på. Hvis du er usikker på, om en menstruationskop er det rigtige valg for dig, kan du altid tale med din læge eller sundhedspersonale.

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort

Levering 1-2 dage

.. men kan vi gøre det hurtigere - gør vi det!

Fri fragt over 399 kr

og ellers er fragt prisen fra 39 kr.

365 dages fortrydelsesret

på dine allergivenlige produkter