Hvad er Børneeksem? – Nulallergi.dk
Skip til indhold

Personlig betjening

Lev. 1-2 dage | Fri fragt v/399 kr. (el. 39 kr.) | Online PrisMatch | 365 dages retur

Kundeservice ->

Hvad er Børneeksem?

Børneeksem er en almindelig hudlidelse, der typisk rammer spædbørn og småbørn. Eksem er karakteriseret ved kløende, røde, tørre hudpletter, som kan findes i ansigtet, i albuernes og knæenes folder og på andre områder af kroppen. Fugtige områder og lede. I alvorlige tilfælde kan det berørte område blive hævet eller begynder at danne væske / blærer.

Hvad er årsagen til børneeksem?
Den nøjagtige årsag til eksem er ukendt, men man mener, at det udløses af en kombination af miljømæssige faktorer og en arvelig tendens til hudbetændelse.

Almindelige udløsende faktorer er bl.a. udsættelse for støvmider, pollen, husdyrskæl eller andre allergener, tør hud på grund af lav luftfugtighed eller hyppig badning og irriterende stoffer som f.eks. rengøringsmidler eller sæbe. Stress kan også spille en rolle i forbindelse med at udløse symptomer på børneeksem.

Hvordan kan allergivenlig produkter hjælpe?
Ved at bruge allergivenlige produkter kan man mindske risikoen for opblussen af børneeksem. Disse produkter er designet til at indeholde færre potentielle allergener og irriterende stoffer end almindelige produkter. Eksempler herpå er allergivenlige rengøringsmidler, sæbe, fugtighedscremer og shampoo, der er specielt udviklet til følsom hud. Det er vigtigt at undgå at bruge for mange forskellige hudplejeprodukter, da dette kan irritere huden yderligere.

Hvad kan man ellers gøre mod eksem og udslæt på huden?
Ud over at bruge allergivenlige produkter kan andre behandlinger hjælpe med at minimere symptomerne på børneeksem. Disse omfatter at holde det berørte område godt fugtet med en oliebaseret creme eller salve, at tage korte lunkne bade, at undgå at blive udsat for potentielle udløsende faktorer som f.eks. støvmider eller kæledyr og at bære løstsiddende tøj af naturlige stoffer som bomuld eller silke.

Ved mere alvorlige tilfælde kan lægen ordinere aktuel eller oral medicin for at hjælpe med at reducere betændelse og kløen.


Ved at følge disse tips er det muligt at håndtere symptomerne på børneeksem og forebygge opblussen af eksem hos børn. Hvis du har yderligere spørgsmål, skal du sørge for at drøfte dem med din læge. De kan give dig flere oplysninger om, hvordan du sikkert kan pleje hud, der er ramt af eksem.

Vores bud på gode hverdagscremer mod eksem / Børneeksem: 

Generelt kan du bruge alle produkter på Nulallergi.dk - da vi kun har Allergi Certified produkter på webshoppen. Dette giver dig en garanti for du kun bliver eksponeret for Allergivenlige produkter. 

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort

Levering 1-2 dage

.. men kan vi gøre det hurtigere - gør vi det!

Fri fragt over 399 kr

og ellers er fragt prisen fra 39 kr.

365 dages fortrydelsesret

på dine allergivenlige produkter