Hvad er AllergyCertified? – Nulallergi.dk
Skip til indhold

Personlig betjening

Lev. 1-2 dage | Fri fragt v/399 kr. (el. 39 kr.) | Online PrisMatch | 365 dages retur

Kundeservice ->

Hvad er AllergyCertified?

AllergyCertified er et internationalt allergimærke som du med fordel kan kigge ekstra godt efter på dine produkter. AllergyCertified er en blåstempling af, at netop det produkt du står med i hånden, ikke indeholder allergifremkaldende stoffer.

Hos Nulallergi.dk anbefaler vi at du altid går efter produkter, der er AllergyCertified når du handler, det gælder i særlig grad hvis du har hudallergi eller hvis du vil mindske risikoen for at du udvikler hudallergi.

Derudover kan du med fordel vælger AllergyCertified produkter hvis du er gravid, da AllergyCertified sikre at ingen ingredienser er til skade for dit ufødte barn.
Hos AllergyCertified bliver der certificeret alt fra hudplejeprodukter, hårplejeprodukter, makeup, shampoo, intimprodukter og meget meget mere.

Du kan finde en komplet liste af produkter på allergycertified.com.

Et udvalg af disse produkter er at finde her på Nulallergi.dk, hvor vi udelukkende sælger produkter, der er AllergyCertified og derved også lever op til navnet Nulallergi.

 

Historien bag AllergyCertified

Ewa og Lene er kvinderne bag AllergyCertified. De grundlagde certificeringen i 2014, da de mente at der manglende en international certificering, som fokuserede på at undgå, både allergifremkaldende stoffer og hormonforstyrrende stoffer.

Den dag i dag består AllergyCertified af de grundlæggende kvinder, Ewa og Lene, samt et advisoryboard, der inkluderer en hel del eksperten på området.
Ewa er toksikolog, og uden at gå dybere ned i en teknisk forklaring på, hvad en toksikolog laver, så betyder det at Ewa har indgående kendskab, og bred viden omkring de stoffer, der bliver brugt i produktionen af skønhedsprodukter. Ewa vurderer indholdet af de produkter, der skal certificeres af AllergyCertified sammen med sit team og laver en risikovurdering af produktet ud fra en allergimæssig betragtning.

AllergyCertified udmærker sig, f.eks. i forhold til Kemiluppen ved at kigge på mængden af de forskellige stoffer i produkterne.

Mængden og dermed konventrationen af et stof kan have stor betydning for allergifremkaldelse, og der er derfor et vigtigt parameter at undersøge. Har et produkt derfor fået certifikatet AllergyCertified og du kan derfor trygt stole på allergivenligheden af produktet.

Lene Stiil er kommunikationsuddannet og håndterer alt det andet, der også følger med i dagligdagen omkring et internationalt certificeringsmærke.

 

Hvorfor er det vigtigt for dig at kigge efter AllergyCertified mærket?

Vi ved, at mange spørger sig selv, om det overhovedet er vigtigt at kigge efter en allergicertificering, hvis man ikke lider af allergi.

Faktum er, at allergi kan udvikles af alle, og bliver du udsat for skadelige stoffer i tilstrækkelig mængde og for ofte til at din hud kan følge med, så vil du udvikle allergi.

Det er derfor vigtigt at være på forkant med de produkter som du bruger til dagligt. Derudover, så kan man også udvikle allergi overfor stoffer eller produkter som man har benyttet i årevis, men et skifte i ens balance, miljø eller noget helt tredje gør, at man reagerer allergisk.

Det er derfor vigtigt at mindske kontakten til allergifremkaldende stoffer helt og aldeles.Hvordan arbejder AllergyCertified?

Der bliver arbejdet meget professionelt og med meget stramme retningslinjer hos AllergyCertified.

Når et produkt skal certificeres, kommer produktet forbi et hold toksikologer, der gennemanalyserer alle de ingredienser produkter indeholder. Toksikologerne giver en vurdering af om produktet indeholder potentielt allergifremkaldende stoffer.

Når der arbejdes med certificeringer, og det gør sig også gældende hos AllergyCertified, så gives der ingen garantier. Man kan godt opleve, at én enkelt person kan reagere på en ingrediens, som alle andre ikke vil reagere på. Det er desværre spillereglerne for allergi. Men du vil altid være meget mere sikker med et certificeret produkt, end med et ikke-certificeret produkt.

Hos AllergyCertified går de ind og kigge på, hvordan folk reagerer på en given ingrediens i et givent produkt. Som bruger man kan nemlig godt reagerer forskelligt på en ingrediens i to forskellige produkter og med sammensætningen af andre ingredienser.

Som et eksempel kan en ingrediens godt tillades i shampoo, hvor man hurtigt skyller ingrediens ud igen, men denne tillades ikke i en ansigtscreme, der efterlades på huden og skal trænge ind for at give en effekt. Det kan også være en ingrediens, der er tilladt på huden, men ikke på læberne.

Processen for certificering er lang og kompleks, men det er gør bare, at man som forbruger kan vide sig ekstra sikker på oprigtigheden.

 

Hvorfor er alle produkter på Nulallergi.dk certificeret af AllergyCertified?

Folkene bag Nulallergi.dk savnet ét sted, hvor man kunne vide sig sikker på, at alle de produkter, der blev lagt i kurven, var allergi-certificeret.

Certificeringer er der mange af, men ikke alle er lige så gennemgribende i deres analysearbejde, og troværdige som AllergyCertified. Derudover var det vigtigt for os hos Nulallergi, at der var tale om en international certificering og det var på denne baggrund, at AllergyCertified blev valgt.  

Det er vigtigt at understrege, at ALLE produkterne du finder på Nulallergi.dk er AllergyCertified certificeret. Det er altså ikke nok, at et brand har nogle produkter, der er certificeret. Det gør ikke at resten bliver solgt på Nulallergi.dk. Det er udelukkende produkterne, der har certificeringen.

I skrivende stund kan du finde produkter fra nedenstående brands på Nulallergi.dk, men vi arbejder hele tiden på at udvide sortimentet, og der bliver heldigvis flere og flere produkter, der får mærket; AllergyCertified.

 

 

Hvordan påvirker AllergyCertified udviklingen?

Udbredelsen og anerkendelsen af AllergyCertified har en meget positiv virkning på hele markedet for skønhedsprodukter.

Flere og flere brands påbegynder simpelthen at udvikle produkter efter de retningslinjer, der bliver udstukket fra AllergyCertified. Det er en enorm positiv udvikling og et kæmpe flidsmærke for en allergicertificering.

Det kan være, at deres logo ”one  world – one label” bliver et selvopfyldende profeti hvis udviklingen fortsætter på denne måde.

 

 

 

 

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort

Levering 1-2 dage

.. men kan vi gøre det hurtigere - gør vi det!

Fri fragt over 399 kr

og ellers er fragt prisen fra 39 kr.

365 dages fortrydelsesret

på dine allergivenlige produkter