Hudpleje i en corona-tid! Lægens råd! – Nulallergi.dk
Skip til indhold

Personlig betjening

Lev. 1-2 dage | Fri fragt v/399 kr. (el. 39 kr.) | Online PrisMatch | 365 dages retur

Kundeservice ->

Hudpleje i en corona-tid! Lægens råd!

Som læge vasker eller desinficerer jeg nogle dage mine hænder mere end 100 gange, og jeg har derfor i den grad lært, at jeg skal passe på min hud.

Nu skal alle så til at følge en håndhygiejne, som den vi har på hospitalerne. Følger du sundhedsstyrelsen råd om håndhygiejne til punkt og prikke, er der derfor risiko for, at dine hænder ender med tør og sprækket hud.

Håndvask en den mest effektive måde til at forhindre spredning af infektioner. Men hudlæger advarer nu om, at vores nye vaner kan medføre hudproblemer. Barrierefunktionen ødelægges, og den immunologiske tolerance forstyrres med øget risiko for hudallergi. Sæbe og vand skyller ganske vist snavs og virus væk, men det fjerner desværre også de beskyttende olier i din hud, hvilket får den til at tørre ud.

Man kan variere med alkoholbaserede håndrensemidler, der irriterer mindre og dræber virus. Men alkohol fjerner ikke snavs og urenheder, så vi kommer ikke helt uden om den hyppige håndvask.

Vær derfor kræsen, når du vælger din håndsæbe. Brug en fugtighedsgivende allergifri sæbe. Vask hænderne blidt i lunkent vand i mindst 20 sekunder, og tør dem derefter forsigtigt. Klap eller dup dem tørre i stedet for at gnide.

Når hænderne er tørre, er det vigtigt at holde huden fugtig. Er huden sprækket og ru, er barrierefunktionen ødelagt, og det giver bakterier og vira frit spil. Effekten af håndsprit er heller ikke optimal på ødelagt hud. Det kan derfor ende med en ond cirkel, hvor man grundet smerter og svie skærer ned på håndvask og desinfektion. Tilfør derfor din hud fugtighed, og gør det til en fast vane at afslutte håndvask med en fed blødgørende fugtighedscreme. Man kan variere med lotion, hvis ens hænder er velplejede og ikke har behov for så meget fugt. 

Medbring gerne din egen sæbe og creme, præcis som du måske medbringer hånddesinfektion, så ved du, hvad du udsætter din hud for.

At holde hænderne i god stand er vigtigt for mig som sundhedsarbejder, men nu er vi alle i samme båd – så pas på din hud, det er nødvendigt for, at du kan passe på såvel dig selv som på andre i denne tid.

                                                                         Kaspar Nielsen, Læge, Nulallergi.

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort

Levering 1-2 dage

.. men kan vi gøre det hurtigere - gør vi det!

Fri fragt over 399 kr

og ellers er fragt prisen fra 39 kr.

365 dages fortrydelsesret

på dine allergivenlige produkter