Hormonforstyrrende stoffer skal bare undgås! – Nulallergi.dk
Skip til indhold

Personlig betjening

Lev. 1-2 dage | Fri fragt v/399 kr. (el. 39 kr.) | Online PrisMatch | 365 dages retur

Kundeservice ->

Hormonforstyrrende stoffer skal bare undgås!

Det ligger implicit i navnet, og kommer nok næppe som det største chok for de fleste, at man skal styre udenom hormonforstyrrende stoffer i kosmetik og hudpleje.

Hvad menes med hormonforstyrrende stoffer, hvad kan konsekvenserne være med eksponering og hvordan sikre du dig, at der ikke er hormonforstyrrende stoffer i din kosmetik eller i dine hudplejeprodukter.

Hvad er hormonforstyrrende stoffer?

Hormonforstyrrende stoffer er kemiske stoffer, der går ind og påvirker kroppen hormonsystem. Uden at kommer for dybt ind i funktionaliteten af vores hormonsystem, så skal man så vidt mulig udgår, at dette bliver påvirket. Det kan have vidtrækkende konsekvenser.

Det er ikke alle kemikalier, der er farlige for mennesker. Man skal så vidt muligt undgå at blive eksponeret for alt for mange, men det er ikke alle, der er skadeligt og slet ikke alle, der er hormonforstyrrende. Der hvor det kan blive farligt, er hvis man bliver udsat for kemikalier, der går ind og påvirker den naturlige hormonbalance i kroppen og derved medføre en ubalance.

Vi bliver udsat for hormonforstyrrende stoffer mange steder i vores daglige virke. Det kan være lejetøj, kosmetik, lægemidler, fødevarer mv. Det vil derfor være svært at begrænse eksponeringen af hormonforstyrrende stoffer til ikke at være eksisterende, men det er vigtigt at vi prøver at minimere den.

Hos Nulallergi er alle vores produkter certificeret af AllergyCertified. Hos AllergyCertified søger de for, at der ikke er hormonforstyrrende stoffer i de produkter, der bliver godkendt hos dem. Derfor kan du i hvert fald komme et skridt af vejen, ved at købe dine hudplejeprodukter og din kosmetik hos Nulallergi.

Er hormonforstyrrende stoffer så så farlige?

Det kan vi klart og tydeligt konkludere. Når man enten påfører hormonforstyrrende stoffer til vores hud, eller vi indtager dem igennem maden, eller et helt tredje sted, så kan det i værste fald ende med ting som kræft, misdannelse af fostre, nedsat sædkvalitet, for tidlig pubertet osv.

Det er derfor en alvorlig sag og der på nuværende tidspunkt ikke er 100% garanti for, at hormonforstyrrende stoffer er ulovlige, så anbefaler vi klart herfra, at man tager sagen i egen hånd og søger for selv at minimere påførelsen og indtagelsen af hormonforstyrrende stoffer.

Det kan også sagtens være sådan, at det enkelte hormonforstyrrende stof ikke nødvendigvis er skadende hver for sig, men grundet det, der kaldes cocktaileffekten, kan de være skadende i samspil med hinanden. Cocktaileffekten er endnu en grund at ikke at blive eksponeret for alt for mange hormonforstyrrende stoffer.

Hvordan ved jeg om noget er hormonforstyrrende?

Som ganske normal forbruger kan det være svært at finde ud af. Det er muligt at finde lister, hvor man kan orientere sig omkring hormonforstyrrende stoffer. Men når man tænker cocktaileffekten ind i ligningen, så kan det hurtigt blive svært at overskue, om man bevæger sig på den sikre sti.

Derfor kan vi klart anbefale hos Nulallergi at man køber certificerede produkter. På den måde er du som forbruger sikker på, at fagfolk har testet produkter og at det ikke indeholder hormonforstyrrende stoffer.

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort

Levering 1-2 dage

.. men kan vi gøre det hurtigere - gør vi det!

Fri fragt over 399 kr

og ellers er fragt prisen fra 39 kr.

365 dages fortrydelsesret

på dine allergivenlige produkter