Guide til menstruationskop: Hvordan bruger du en OrganiCup? – Nulallergi.dk
Skip til indhold

Personlig betjening

Lev. 1-2 dage | Fri fragt v/399 kr. (el. 39 kr.) | Online PrisMatch | 365 dages retur

Kundeservice ->

Guide til menstruationskop: Hvordan bruger du en OrganiCup?

Så du overvejer at skifte til en menstruationskop, men har nogle spørgsmål og andre bekymringer før du tager skridtet videre.

Menstruationskoppen er et bæredygtigt valg og plastik fri måde at håndtere din menstruation. Her får du en skridt for skridt guide, så du er godt klædt på til at begynde din menstruationskop. 

Hygiejne: 1. skridt

Først skal udstyret steriliseres. Find en gryde med vand frem og bring vandet i kog. Læg koppen i gryden i 3 til 5 minutter. Produktet er lavet af medicinsk silikone, derfor skal du sikre dig at der er nok vand i gryden til at koppen ikke røre bunden og smelter. Du skal heller ikke koge koppe i mere end 5 minutter.

Indføring: 2. skridt

Her skal du huske at vaske dine hænder inden du indfører menstruationskoppen. Tag en dyb indånding og slap af. Som du ved fra indførsel af tamponer finder du den stilling der er lettest for dig ved at forsøge forskellige ting indtil der er noget der virker. Alle kroppe er forskellige og noget der virker for dig virker ikke nødvendigvis for andre. Nu skal du folde menstruationskoppen inden indførsel. 

Hold menstruationskoppen foldet under indførelsen. Når koppen er inde, skal du blot give slip på den og lade den folde sig ud. Hvis den er indsat korrekt, vil du høre et pop - dette betyder at den har skabt en sugetætning. Hvis ikke den har skabt det vakuum skal du tage fat i bunden (ikke stilken) og dreje koppen indtil den folder sig ud. Man skal ikke kunne mærke koppen, så hvis du kan det anbefales det at prøve at indsætte den igen.

Fjernelsen: 3. skridt

Som tommelfingerregel siger man at koppen skal tømmes hver tolvte time, men det er selvfølgelig forskelligt fra person til person. Når du lige er begyndt at bruge menstruationskoppen, anbefales det at tømme den oftere for at finde ud af, hvor ofte du behøver at tømme den. 

Når koppen skal fjernes, skal du trække let i stilken, samt bruge dine mavemuskler til at skubbe menstruationskoppen nedad. Giv koppens bund et forsigtigt klem så du fjerner suget. Tøm koppens indhold i toilettet, skyl den i vasken og indfør den igen. 

Efter menstruationen 

Når du har nået slutningen af din cyklus, skal koppen steriliseres, så den er klar til næste gang du har brug for den. 

Menstruationskoppen fra AllMaters er en bæredygtig og økonomisk løsning, der giver dig samme frihed under din menstruation som en tampon.

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort

Levering 1-2 dage

.. men kan vi gøre det hurtigere - gør vi det!

Fri fragt over 399 kr

og ellers er fragt prisen fra 39 kr.

365 dages fortrydelsesret

på dine allergivenlige produkter