Forskellige former for eksem – bliv klogere på din eksemtype – Nulallergi.dk
Skip til indhold

Personlig betjening

Lev. 1-2 dage | Fri fragt v/399 kr. (el. 39 kr.) | Online PrisMatch | 365 dages retur

Kundeservice ->

Forskellige former for eksem – bliv klogere på din eksemtype

Eksem er en meget almindelig hudlidelse. Vidste du eksempelvis, at mere end 10 % af alle danskere lider af en eller anden form for eksem? Både børn og voksne kan være generet af eksem, men det smitter heldigvis ikke. Derudover er der gode muligheder for at behandle symptomerne ved eksem. 

Her på siden kan du blive klogere på forskellige typer af eksem, så du forhåbentlig finder ud af, hvordan du skal forholde dig til netop dine symptomer.

Kend din type eksem

Nogle mennesker får eksem en enkelt gang eller få gange i deres liv. Andre lider af eksem i højere eller mindre grad hele livet. Der kan være mange forskellige årsager til eksem afhængig af typen. Arv kan spille en rolle, og det samme kan miljø.

Generelt er eksem ikke en farlig lidelse. Der er dog ingen tvivl om, at det er irriterende at have eksem, men med den rette behandling kan du opleve forbedringer på dine symptomer. Uanset i hvilket omfang, du lider af eksem, kan det være en rigtig god idé at kende årsagen til udbruddet. Irritativt kontakteksem, allergisk-irritativt eksem og atopisk eksem er blandt de typiske former for eksem. 

1 – Irritativt kontakteksem

Hvis din hud er udsat for irritation, kan du blive ramt af kontakteksem. Denne eksemsygdom opstår typisk, hvis du eksempelvis ofte vasker hænder eller har hyppig kontakt med rengøringsmidler. Eksemet kan vise sig i form af rødme og hævelse i huden. Det er vigtigt, at eksemet bliver behandlet, hvis du vil undgå, at det allergiske eksem spreder sig til andre hudområder. 

2 – Allergisk-irritativt eksem

Hvis din hud udsættes for noget, som forårsager irritation af huden og indeholder stoffer, der er allergifremkaldende, kan der være tale om et allergisk-irritativt eksem. Helt konkret betyder det, at du ikke bare er udsat for irritativt eksem, men også allergisk eksem. Eksempelvis kan en deodorant give irritativt eksem i armhulen. Hvis produktet indeholder allergifremkaldende parfumestoffer, kan det også fremkalde allergisk eksem. 

3 – Atopisk eksem

Atopisk eksem, der også går under navnet børneeksem, er en hyppig form for eksem, som ca. 20 procent af en årgang udvikler. Årsagen til eksemet er ukendt, og to tredjedele vokser fra sygdommen inden puberteten. Denne form for eksem opstår typisk ved ankler og håndled samt i albuebøjninger og knæhaser. Hvis du har haft – eller stadig har – problemer med atopisk eksem, vil du formentlig have meget følsom hud. Atopisk eksem er en arvelig hudlidelse. Hvis én eller begge forældre har denne type eksem, er der derfor stor risiko for, at barnet også vil lide af atopisk eksem. 

Hvad kan jeg selv gøre for at behandle mit eksem?

Når først eksemet opstår, er det vigtigt at få en hurtig og effektiv behandling. Behandling af eksem kan inddeles i lokalbehandling af huden med geler og cremer samt systematisk behandling med tabletter og lysbehandling. Generelt er en omhyggelig hudpleje afgørende, hvis du vil være sikker på at dæmpe symptomerne. 

Hos Nulallergi tilbyder vi udelukkende produkter, der er AllergyCertified og gennemtestede for at sikre fuldstændigt allergifrie produkter. Du kan blandt andet finde cremer, der beskytter huden mod eksem. Cremerne danner et beskyttende skjold over den irriterede hud, så den beskyttes mod påvirkninger fra eksempelvis bakterier. Derudover holdes hudens naturlige fugt i balance, så huden ikke tørrer ud. 

Indsend en kommentar

Bemærk, at kommentarer skal godkendes, før de bliver offentliggjort

Levering 1-2 dage

.. men kan vi gøre det hurtigere - gør vi det!

Fri fragt over 399 kr

og ellers er fragt prisen fra 39 kr.

365 dages fortrydelsesret

på dine allergivenlige produkter